Axelskydd

Axelskydd som komplement till skyddsväst är viktigare än man tror. Forskning har visat att man väldigt ofta landar på eller slår i axeln vid avfallning. Det farligaste är inte de skador som kan uppstå på axelleden (även om det kan bli allvarligt). Själva smällen fortplantas via nyckelbenet och den värsta stöten kommer i stället i kotpelaren / ryggraden.
Ett bra axelskydd som täcker hela axelleden är värt att satsa på.

Till alla våra västar, Reiver3 , liksom till Zippa och Outlyne, finns lösa axelskydd att köpa. Dessa finns i olika storlekar och färger och är godkända enligt BETA-nivå 3. De knäpps enkelt fast med kardborreband.

  • Small – passar till Reiver3 barn L & XL, Zippa junior 1 & 2 Outlyne T2 och L3.
  • Medium – passar till Reiver 3 vuxen XS & S, Zippa dam/herr 3 & 4, Outlyne L4 och L5.
  • Large – passar till Reiver 3 vuxen M & L, Zippa dam/herr 5 & 6, Outlyne L6 och L7.

Om du beställer en väst i egna färger kan du även få axelskydden i dessa färger för ett tillägg på 50kr.

Färg: grå, marin, svart, X-country-färgStorlek: small, medium, large